Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Správa z medzinárodnej vedeckej konferencie Poznanie a výklad práva. Otázky metodológie. (Piešťany 15. - 17. 3. 2023)

Konferenciu otvoril doc. JUDr. Jozef Vozár, CSc., riaditeľ Ústavu štátu a práva SAV, v.v.i. v Bratislave.
Rokovanie prebiehalo v konštruktívnom prostredí a prinieslo nové poznatky nielen v oblasti teórie práva, ale posunulo ich využitie pre právnu prax.
Na konferencii boli prítomní a so svojimi odbornými vedomosťami prispeli k jej úspešnému priebehu významní slovenskí odborníci v oblasti právnej vedy a praxe, medzi ktorými boli JUDr. Eduard Bárány, DrSc., z Ústavu štátu a práva SAV, v.v.i. Bratislava, JUDr. Ján Svák, prof. JUDr. Juraj Vačok, PhD., obidvaja z Právnickej fakulty UK Bratislava, ako aj doc. JUDr. Mgr. Martina Gajdošová, PhD., rovnako ako JUDr. Andrea Michalovičová, Mgr. Samuel Cibik, Mgr. Mgr. Lucia Berdisová, PhD., a Mgr. Marek Káčer, PhD., všetci tiež z Ústavu štátu a práva SAV, v.v.i. Bratislava, či doc. JUDr. MUDr. Daniel Šmihula, PhD., Dr.iur., z Ministerstva ZVEZ SR, doc. JUDr. Boris Balog, PhD., a doc. JUDr. Lívia Trellová, PhD., a JUDr. Tatiana Máhrová z Fakulty práva Paneurópskej vysokej školy, či Dr.h.c. prof. JUDr. Lucia Kurilovská, PhD., a JUDr. Patrícia Krásná, PhD., LL.M., z Akadémie policajného zboru SR a JUDr. Lukáš Tomáš z Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach.
Priebeh konferencie významnou mierou obohatili aj významní zahraniční hostia z Českej republiky, Poľska či Maďarska.
Spomedzi českých teoretikov to boli najmä prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc., z Právnickej fakulty UK v Prahe, JUDr. PhDr. Miloš Večeřa z Právnickej fakulty MU Brno, CSc., doc. JUDr. František Cvrček, CSc., z Ústavu státu a práva AV ČR v Prahe, Právnickej fakulty ZČU v Plzni, doc. JUDr. Mgr. Martin Škop, z Právnickej fakulty UK v Prahe, Ph.doc. JUDr. Vladimír Zoubek, CSc., z Fakulty správních a právních studií VŠFS v Prahe, prof. JUDr. Karel Klíma, CSc., z Metropolitní univerzity v Prahe, JUDr. Michal Šejvl, Ph.D., z Právnickej fakulty ZČU v Plzni
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).