Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Správa z medzinárodnej vedeckej konferencie Umelá inteligencia z pohľadu práva a etiky: súčasné problémy, perspektívy a výzvy (Košice 11.11.2021)

Správa z medzinárodnej vedeckej konferencie Umelá inteligencia z pohľadu práva a etiky: súčasné problémy, perspektívy a výzvy (Košice 11. 11. 2021)

Za posledné roky sme si, žiaľ, museli zvyknúť na zákaz konania podujatí v interiéri s vyšším počtom účastníkov. Tento zákaz sa, pochopiteľne, dotkol aj odborných či vedeckých konferencií, následkom čoho sa buď nekonali vôbec, alebo sa drvivá väčšina z nich presunula z reality do virtuálnych miestností niektorej online meetingovej služby. O to väčšia bola radosť riešiteľského kolektívu grantového projektu VEGA č. 1/0643/20 s názvom Umelá inteligencia z pohľadu práva a etiky na Právnickej fakulte UPJŠ v Košiciach, keď sa dozvedel, že vtedy platné protipandemické opatrenia umožňovali 11. novembra 2021 v hybridnej forme (prezenčne aj online) uskutočniť vedeckú konferenciu zameranú na tému grantového projektu. Konferencia niesla názov Umelá inteligencia z pohľadu práva a etiky: súčasné problémy, perspektívy a výzvy.
Na slovenských právnických projektových konferenciách sa zúčastňujú prevažne domáci odborníci, respektíve vďaka blízkosti jazyka a kultúry nezriedka aj českí. Usporiadateľov preto potešilo, že konferenčná téma oslovila aj kolegov z rôznych kútov sveta, a to z Rumunska, Luxemburska, Ruska či ďalekej Austrálie. Predovšetkým táto účastnícka internacionalita vyzvala a napokon aj priviedla usporiadateľov k rozhodnutiu, že moderovanie konferencie a samotné výstupy účastníkov prebehnú výlučne v anglickom jazyku.
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).