Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

K desiatemu ročníku časopisu Súkromné právo

"Časopis, ktorý práve držíte v rukách, má vytvoriť nový priestor na odbornú diskusiu o témach, s ktorými sa stretávame vo svojej každodennej praxi. Matéria súkromného práva je veľmi široká a práve preto si toto právne odvetvie zaslúži samostatné odborné periodikum, ktoré doteraz na trhu chýbalo. Poprední odborníci z radov advokátov, sudcov, významných osobností z akademickej obce a iní odborníci s dlhoročnou praxou v oblasti súkromného práva vo svojich príspevkoch rozoberajú konkrétne právne problémy a ponúkajú svoje odborné náhľady na ich riešenie."
Týmito slovami redakcia otvárala vo februári 2015 vôbec prvé číslo časopisu Súkromné právo.
V prvom čísle piateho ročníka vydávania časopisu sme už mohli pôsobiť sebavedomejšie:
"Veríme, že sa nám za posledné roky podarilo etablovať na trhu právnických časopisov a prinášať vám aktuálne a fundované príspevky z rôznych oblastí súkromného práva. Pravidelne sme prinášali témy, ktoré hýbu svetom súkromného práva, a otvárali diskusie aj tam, kde inak diskusií niet."
Pri vstupe do desiateho ročníka vydávania časopisu už môžeme aj začať bilancovať. Veríme, že sa časopis Súkromné právo medzičasom pevne etabloval medzi slovenskými právnickými časopismi a stal sa rešpektovaným a vyhľadávaným zdrojom informácií a názorov. Teší nás, že príspevky v Súkromnom práve sú citované a rezonujú nielen v akademickej spisbe, pedagogickom procese, ale nachádzajú čoraz častejšie cestu aj do odôvodnení rozhodnutí najvyšších súdnych autorít. Darí sa nám držať prst na pulze doby.
To, že časopis vstupuje do desiateho roku, je malý zázrak. Za časopisom je v skutočnosti malý tím ľudí, ktorí sa rozhodli venovať svoj čas a energiu kultivovaniu nielen súkromného práva, ale aj právnej vedy ak
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).