Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Výber z rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva vyhlásených v mesiaci december 2020 - Bostan proti Moldavsku

Bostan proti Moldavsku
Sťažovatelia sú moldavskí štátni príslušníci, ktorísa narodili v rokoch 1962 a 1960 a žijú v Kišiňove. V novembri 2008 polícia zatkla M. C., zaťa sťažovateľov, keď šoféroval van neďaleko ich domu. Auto bolo naložené hydinovým mäsom. Keď sa ho pýtali, odkiaľ pochádza, M. C. uviedol, že ho kúpil v Podnestersku a že nemá žiadne potvrdenie o jeho pôvode.
Podľa polície im M. C. povedal, že viac mäsa bolo v chladiarenskom sklade na dvore domu. Takisto písomne deklaroval, že žil na tejto adrese a že dal polícii súhlas, aby prehľadala chladiarenský sklad. Počas prehliadky polícia zaistila 4,924 kg mrazeného mäsa.
O dva týždne neskôr polícia uložila M. C. pokutu v prepočte vo výške približne 38 EUR, zaistila zamrazené mäso a rozhodla, že M. C. sa dopustil priestupku nepovoleného obchodovania s tovarom. Zároveň sťažovatelia podali sťažnosť proti policajtom, v ktorej namietali nezákonný vstup do ich domu. Tvrdili, že M. C. býva na inej adrese a že oni sú výluční obyvatelia priestorov, ktoré polícia prehľadala.
Sťažovatelia podali sťaž
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).