Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Výber z rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva vyhlásených v mesiaci december 2020 - Panioglu proti Rumunsku

Panioglu proti Rumunsku
Sťažovateľka je rumunská štátna príslušníčka, ktorá sa narodila v roku 1968 a žije v Bukurešti. Je sudkyňou Odvolacieho súdu v Bukurešti.
V roku 2012 sťažovateľka napísala článok o predsedníčke kasačného súdu s názvom "Nič o tom, ako sa kamarátka prokurátorka stala predsedníčkou všetkých sudcov". V ňom opísala z vlastnej perspektívy niektoré skutočnosti života počas komunistického režimu, spájajúce jej opis s predsedníčkou súdu, ktorá počas komunizmu bola prokurátorkou. Pýtala sa, ako "kamarátka prokurátorka" konala pri "vykoreňovaní nepriateľov socialistického poriadku ... a chytala ženy, ktoré podstúpili interrupciu." Hovorila o "žalároch" a "chudobe" počas režimu a prokurátoroch "niekde vysoko v nedotknuteľnom žiariacom svete ...všetci títokamaráti, uzurpátori Krista a Jeho práva, prísne strážiaci komunistické väzenie." Hovorila o živote v hroznej chudobe, zatiaľ čo "kamarátka prokurátorka takisto plávala vysoko". V neskorších vnútroštátnych rozhodnutiach bolo viacero výrazov v texte citovaných ako kontroverzných alebo útočných.
Článok bol zverejnený v celoštátnom denníku aj na internete s menom sťažovateľky, titulom a jej profesionálnym zaradením v podtitulku.
Súdna rada začala proti sťažovateľke dis
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).