Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Hamuľáková, Z. - Horvat, M.: Základy správneho práva trestného

Hamuľáková, Z. - Horvat, M.: Základy správneho práva trestného, Wolters Kluwer SR s. r. o., 2019, strán 305
 zspt
Koncom roku 2019 bola slovenská právnická literatúra obohatená publikáciou pod názvom "Základy správneho práva trestného". Autormi tejto 305-stranovej publikácie sú doc. JUDr. Zuzana Hamuľáková, PhD. a doc. JUDr. Matej Horvat, PhD. Obaja autori sú členmi Katedry správneho a environmentálneho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.
Spomenutá publikácia má charakter učebnice a vydalo ju vydavateľstvo právnickej literatúry Wolters Kluwer SR, s. r. o., ako prvé vydanie.
Publikácia je členená do 9-tich kapitol s krátkym predhovorom a zoznamom použitej literatúry. Za zmienku stoja aj 3 prílohy, a to Zoznam právnych predpisov upravujúcich iné správne delikty fyzických osôb, Zoznam právnych predpisov upravujúcich disciplinárne delikty a Zoznam právnych predpisov upravujúcich správne poriadkové delikty. Keďže ide o učebnicu, spomínané prílohy majú svoj didaktický význam najmä v súčasnom období, keď je obmedzená konzultačná aktivita pedagógov.
Skôr ako sa zmienim o obsahovej náplni učebnice, žiada sa uviesť, že ide o učebný text s vycibrenou terminologickou súladnosťou jednotlivých kapitol. Uvedenú skutočnosť zdôrazňujem preto
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).