Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Odovzdanie a prevzatie zadržanej a obvinenej osoby

26/2014
Odovzdanie a prevzatie zadržanej a obvinenej osoby
§ 86 ods. 1 Trestného poriadku
§ 87 ods. 2 Trestného poriadku
Odovzdanie zadržanej a obvinenej osoby súdu v zmysle § 86 ods. 1 Trestného poriadku a prevzatie tejto osoby súdom v zmysle § 87 ods. 2 Trestného poriadku nezakladá povinnosť prokurátorovi fyzicky túto osobu odovzdať súdu (sudcovi) a súdu fyzicky túto osobu prevziať. Uvedená zákonná povinnosť je splnená, ak prokurátor "administratívne" (tzv. cestou cely predbežného zadržania) odovzdá v zákonom ustanovenej lehote obvineného do dispozície súdu odovzdaním návrhu na vzatie do väzby tejto osoby, spolu s celým dosiaľ získaným spisovým materiálom.
Uznesenie
Krajského súdu v Trenčíne
, sp. zn.
23 Tpo 20/2013
.
Skutkový stav:
Krajský súd v Trenčíne
na neverejnom zasadnutí 2. mája 2013 uvedeným uznesením podľa § 193 ods. 1 písm. c) Trestného poriadku sťažnosť obvineného M. V., ktorú podal proti uzneseniu Okresného súdu Trenčín, sp. zn. 0 Tp 31/2013, zamietol, pretože sťažnosť nie je dôvodná.
Z odôvodnenia:
Uznesením vyšetrovateľa ČVS: ORP-860/1-OVK-TN-2012 z 25. februára 2013 bolo M. V. podľa § 206 ods. 1 Trestného poriadku (ďalej aj "TP") vznesené obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).