Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Online časopis

Ladislav Orosz: Teória ústavy a ústavné systémy demokratických štátov

Ladislav Orosz: Teória ústavy a ústavné systémy demokratických štátov. Košice: Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, 2020, strán 336

Koncom roka 2020 vo vydavateľstve Univerzity Pavla Jozefa Šafárika vyšla nová vysokoškolská učebnica Teória ústavy a ústavné systémy demokratických štátov z pera významného slovenského konštitucionalistu a bývalého ústavného sudcu Ladislava Orosza. Význam tejto publikácie je tým väčší, že v slovenskej ústavnoprávnej spisbe takmer niet diela, ktoré by sa komplexným spôsobom venovalo teórii konštitucionalizmu vrátane komparatívneho rozmeru problematiky (určitú výnimku v tomto smere predstavujú Základy teórie konštitucionalizmu vydané vo dvoch edíciách pred niekoľkými rokmi za spoluautorstva L. Orosza). Vydanie diela tohto zamerania je teda v slovenských podmienkach vysoko aktuálne a žiaduce.

Autorovi sa v učebnici podarilo vhodne prepojiť teoretický rozmer problematiky s jej rozmerom praktickým. Tomu zodpovedá aj štruktúra diela, ktoré pozostáva z dvoch hlavných a na seba organicky nadväzujúcich častí: Teória ústavy (I) a Ústavné systémy vybraných demokratických štátov (II).
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).