Právny portál určený širokej odbornej verejnosti

Články

Webinár: Právno-psychologické aspekty posudzovania vierohodnosti svedeckej výpovede (8.11.2023)

Kategória: Webináre

Vitajte v našej novej sekcii webinárov! Sme radi, že máme príležitosť priblížiť vám svet online vzdelávania vďaka odborníkom z rôznych právnych oblastí, ktorí budú s vami zdieľať svoje vedomosti a skúsenosti. Sekcia webinárov bude pravidelne aktualizovaná s novými témami a obsahom, aby sme vám prinášali stále nové a zaujímavé informácie.

Ako prvý webinár Vám prinášame záznam z úspešného webináru z 8.11.2023, ktorý sa týkal Právno-psychologických aspektov posudzovania vierohodnosti svedeckej výpovede a jeho lektorom bol Mgr. et Mgr. Ondrej Kubík, PhD.


Webinár je hlavne zameraný na charakteristiku jednotlivých taktík odhaľovania klamstva, čo je zaujímavé nielen pre odbornú, ale aj pre širšiu laickú verejnosť. Informácie získané z webinára je možné využiť nielen v odbornej praxi, ale aj v oblasti vytvárania medziľudských vzťahov, v manželstve či partnerskom spolužití, napríklad pri odhaľovaní či riešení nevery, resp. problémov súvisiacich s rozvodom.

Webinár je určený predovšetkým odbornej verejnosti (OČTK, advokátom, psychológom) z dôvodu, že jeho poznatky môžu prispieť najmä pri zefektívňovaní zložitého procesu vyhodnocovania vierohodnosti svedeckej výpovede v prípravnom konaní, resp. v konaní pred súdom.

Lektor, Mgr. et Mgr. Ondrej Kubík, PhD., je špičkový slovenský kriminálny psychológ, právnik a bezpečnostný analytik so psychologickým, právnym a bezpečnostným odborným vzdelaním a autor významných publikácií. Je zároveň expert na vyšetrovaciu a kriminálnu psychológiu, psychologické posudzovanie vierohodnosti, psychológiu propagandy a extrémizmu a psychológiu informačnej bezpečnosti, okrem toho sa špecializuje aj na trestné právo a kriminalistiku, poznatky ktorých prepája s forenznou psychológiou v aplikačnej praxi. Lektor je autorom mimoriadne úspešnej publikácie Investigatívna psychológia, 3. vydanie

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).